therapeut2Mijn ervaring en registraties

In 1986 ben ik cum laude afgestudeerd als Ontwikkelingspsycholoog aan de VU te Amsterdam met als bijvakken Neuropsychologie en Theaterwetenschappen. Die twee kanten, kunst en wetenschap, vormen de rode draad in mijn leven en werk. En nog steeds.

Zo werkte ik tijdens en na mijn studie een aantal jaren in het theater, onder andere als volgspotoperator en vervolgens stage manager bij Het Nationale Ballet. Na de hectiek van het theater koos ik voor een solistischer bestaan als freelance vertaler Engels-Nederlands en beeldend kunstenaar met een atelier in Amsterdam Noord. Ik ben, wanneer het werk het toelaat, nog steeds actief als beeldend kunstenaar. Ik nam deel aan een aantal kleinschalige exposities en verkoop werk rechtstreeks aan particulieren.

In 1997 keerde ik terug naar mijn oorspronkelijke vak, de psychologie. Ik werkte tot 2006 als psycholoog/adviseur bij de Adviesgroep Voor Organisatiepsychologie, AVOP, alvorens mij zelfstandig te vestigen als loopbaanadviseur, coach en trainer. In die hoedanigheid werkte ik ook als freelancer voor LTP, Arc Consult, AVOP en de Baak. Ik ontwikkelde o.a. workshops waarin beeldend werken wordt ingezet ter bevordering van teambuilding en persoonlijke effectiviteit en ik ontwikkelde samen met collega’s een programma ter voorkoming van burn-out.

In 2010 ben ik met de post-master tot GZ-psycholoog begonnen en startte ik de eigen therapiepraktijk. Als onderdeel van de opleiding werkte ik een jaar in de specialistische GGZ bij HSK in Amersfoort en de afdeling Psychiatrie van het Zaans Medisch Centrum. In 2012 behaalde ik mijn diploma als GZ-Psycholoog.

Ik ben geschoold in de Cognitieve Gedragstherapie (CGT), Rationeel Emotieve Therapie (RET) en Eye Movement Desensitisation and Reprocessing (EMDR). Ik ben vertrouwd met het Psychodynamische gedachtegoed. In het verlengde van mijn belangstelling voor het Boeddhisme, de Boeddhistische psychologie en meditatie verdiepte ik me in Mindfulness en de praktische toepasbaarheid daarvan in leven en werk.

Ik ben Big-geregistreerd Gezondheidszorg Psycholoog (BIG: 19916226225), Mindfulness trainer (MBSR en MBCT) en gecertificeerd EMDR Therapeut (EMDR Europe Practitioner).

Ik ben lid van de beroepsverenigingen NVGzP en VEN.

Ik ben aangesloten bij Cenzo.